Stacks Image 423


Meer en meer mensen appreciëren een goede wijn bij hun gerecht. Amuse Maison wil die mogelijkheid graag aanreiken. Met plezier selecteert onze sommelier-conseil de juiste wijn bij uw gekozen menu. Laat je verrassen door onze selectie aangepaste wijnen of kies voor onze huiswijn.

voorzie je zelf graag de wijn, maar weet je niet goed welk soort wijn te kiezen, vraag ook dan gerust het advies van onze sommelier-conseil.

 
Als wijn en gerecht perfect op elkaar afgestemd zijn, ontstaat er een hemels vuurwerk en een explosie van nieuwe smaken.

Bij wine-en foodpairing gaat men vaak uit van drie strekkingen.

Een eerste strekking is die van het contrast : wijn en gerecht moeten als het ware lijnrecht tegenover elkaar staan op smaakvlak. Een mooi voorbeeld hiervan is de combinatie tussen het zoute van een blauwschimmelkaas en het zoete van een Sauternes.
De tweede strekking is die van de complementariteit. Het smaakpatroon van de wijn en van het gerecht moeten in elkaars verlengde liggen. Zo zal bijvoorbeeld een vette, ronde en volle witte Bourgogne zeer goed passen bij een stevige vis met een romige crèmesaus. In het verlengde van deze strekking ligt de vastgeroeste opvatting dat rode wijn bij vlees wordt geserveerd en witte wijn bij vis. In de moderne gastronomie heeft men intussen al door dat men bij vis net zo goed een rode wijn kan geven en dat bij sommige vleessoorten ook een witte wijn past. De gulden regel waarmee rekening moet worden gehouden is vrij eenvoudig : geen van beide componenten mag de andere overschaduwen. De wijn mag niet krachtiger smaken dan het gerecht - en omgekeerd.
En de derde strekking ? Doe gewoon waar je zin in hebt. Als je zin hebt om een bepaalde wijn te drinken bij je lievelingsgerecht dan moet je dat gewoon doen. 

Indien je graag beroep wilt doen op ons advies, aarzel dan niet. Wij zijn je graag van dienst !